12 November 2011

Terhantuk Cinta

 أبدأ باسم الله والرحمن وبالرحيم دائم الإحسان
فالحمد لله القديم الأول الآخر الباقي بلا تحول
ثم الصلاة والسلام سرمدا على النبي خير من قد وحدا
وآله وصحبه ومن تبع سبيل دين الحق غير مبتدع

Ni pengalaman sepanjang cuti Eidul Adha kat Jordan. Hee. Kenapa tajuk dia Terhantuk Cinta? Sebab cerita ini untuk menghantukkan atau mengejutkan orang yang sedang bercinta (yang tak kawin lagi) di luar sana tapi duduk pegang2. Kadang2, bila dah sayang, syariat hilang entah ke mana. Kan? Lagi2 kalau kita ni jurusan agama. Takut jadi fitnah pula pada agama. Astagfirullah.. Sama2 kita beristighfar. Dan kepada wanita2 di luar sana, jangan bagi peluang langsung walaupun pegang je kecuali pada suami anda yang sah =)

(click di sini untuk versi facebook)
Enjoy it!













Heee.. That's all. Mudah-mudahan sampai la messagenya ye? :)

~Wallahu a3lm~

20 ulasan:

Cool Stylish Blog berkata...

hahah...neway i got ur mesej tq..nice!

Rusydee Artz berkata...

sweet je :) tp syg sy blum ada bini lagi la plak.

Wanie Azeera berkata...

so sweet, jaq n isteri! :D

ayuni berkata...

i got it..indahnya bercinta lepas nikah..sweet~ :)

Ruqaiyah Hmy berkata...

wah..hehe..klakar btol...mula2 baca terkejut jugak...boleh plak pompuan tu tampar [sentuh la jugak kan?] lelaki tu..last2 baca, owh...laki bini...dioarng mmg dah kahwin ke? atau memang adik beradik? hehe..apa2 pun, cite ni memang best..huhu...

Muhammad Iqbal berkata...

smart dah, tapi kalau besarkan lagi gambar tu, lagi bagus, insya-Allah :)

~ JeJaK eL-ImaN ~ berkata...

,,kuat benar pengaruh tahajjud cinta ni admin,, hikhik.. "seri & wadi" pe pun post ni sweet.. mg kekal hingga ke syurga ilahi..

JaQ berkata...

@all: Thx smua.. Harapnya adalah manfaat yang dikutip :) Yang belum ada berkahwin, cepat2lah berkahwin ye?

@ruqaiyah Hmy: Alhamdulillah. Memang actor dalam ni pasangan suami isteri.

@iqbal : dah try wat besar. Bila wat besar, jadi terlebih border plak. Sebab tu letak link facebook.

Ruqaiyah Hmy berkata...

boleh je nak besarkan..right-hand-click> open image in new tab...besar la jadik...

yaqut hulaif berkata...

^^

~MuSlImAh TwInS~ berkata...

aiwah....so sweet,,menarik..

*IFI* berkata...

Lawak le...dah nikah pon boleh lupe ye cik kak ;-)

shifaqalbisolehah berkata...

terbaikklah....lawak+berdakwah......

Myss Irah berkata...

nice one.. haha, simple tp dalam meaning tu..~~~

✿Ummi Myra✿ berkata...
Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.
✿Ummi Myra✿ berkata...

Kesian kat si suami, dapat isteri berpenyakit ala-ala Alzheimer hihihi pasal dang2 terlupa dia dah kahwin hahaha kelakar sungguh citer tuh
dosa tu pukul suami hehe

nana berkata...

sweet jer,xsangka kwn masa sk ren dulu..dh kawin ea..moga bahgia kekal ke akhir hayat..

aleesya berkata...

best best

Nieda berkata...

Semua org best seprti berada di awang-awangan. Lupa segala happy memanjang.

mujahadah islam berkata...

so sweet la akk.... hehe