05 Julai 2009

I'm shocked.. Terkejut sy!

Assalamu3alaikum wbt...

Hari ini, rasa macam hendak menulis mende yg agak mengarut. Tidak tahu kenapa. Tapi mungkin disebabkan perasaan yg sdang sebak.. iskk.. hape ni mengarut neh? Sebakkah ak? haha... mungkin je~.. hish.. ayat berbelit.. cam small intestine lak..

Pada suatu masa dahulu [biar baru dalam beberapa minggu], ak call la mama.. tnye khbar dan gtaw yg nak bertolak gi umrah.. masa tu, mama pesan kat ak... "doa2la kat mama, papa, kak ah, kak lah and eman.."

ak pon otomatiknya reply kat mama, "insyaAllah" <--- gaya yg taktaw nak tulis ape..

pastu mama menambah lagi kata2 beliau, "doa2 la kat kak ah tu.. dia tu cam dalam dilemma.. nak kawin ke tak..."

"ha? nak kawin da ke? isk3.. yela2.. nnt ijat doakan"

pastu, masa ak kat madinah, ak doakan masa kat raudhoh... masa kat mekah, ak doa dpan ka3bah, dalam hijri ismail, kat maqam ibrahim dll... doa yg ak leh ak nyatakan kat sini"

"Ya Allah, kalau benar lelaki itu jodohnya [kakak ak], cepatkan lah.. kalo bukan, jauhilah"

Pastu, ak balik dari umrah, Alhamdulillah~

Pada 4/7/2009.. jam 12.12 pagi [lebih kurang]

BUZZ!!

nabilah adruce (04/07/2009 12:12:06 ص): wei.
JaQ (04/07/2009 12:12:08 ص): mnde?
nabilah adruce (04/07/2009 12:12:20 ص): mg taw dop kakok mg nk kawen arini?
nabilah adruce (04/07/2009 12:12:25 ص): huhuhu
JaQ (04/07/2009 12:12:27 ص): haa?!?!!?


isk... cpatnye?!

dah la ak taw masa ari dia nak kawin da? iskk.. apelah nasib~ [bukan menyalahkan takdir ni]

masa tu, mcm2 ak terpikir... nape la tak tunggu ak balek?! iskk.. padahal lagi 2 bulan agi nak balik mesia, insyaAllah..

wuuu~~ TT_TT

apelah nasib sy ini <--- ceh.. ayat ape ni?!

kemudian... ak dpt BUZZ!! lagi dari kakak ak yg sama...

hmm.. berlaku kekejaman katanya? dia terasa ati? hmm.. biarla diorang.. nnt ak cuba slesaikan.. tapi takleh dedah la kat sini.. aib lak nnt? :D

ok la.. mau tido~

Assalamu3alaikum wbt

2 ulasan:

Farah Hana berkata...

haaa...bru tau ape sy rase time abg sy kawen aritu..
huhu...sedeyh2..
tgk gmbar family xcukp sorang..
sob3x..tp happy gak utk die..
anyway..tahniah dpt abg ipar..:D

Lavender Pelangi berkata...

salam ziarah..

amek medik jugak??
moga sukses..