08 Januari 2011

Dual Ym?

أبدأ باسم الله والرحمن وبالرحيم دائم الإحسان
فالحمد لله القديم الأول الآخر الباقي بلا تحول
ثم الصلاة والسلام سرمدا على النبي خير من قد وحدا
وآله وصحبه ومن تبع سبيل دين الحق غير مبتدع
 
~Assalamu3alaikum wbt~

Just nak sharing je la. Saya penah dengar, orang kata nak wat Dual YM ni, kena pakai software. Betul ke? Kali ini, nak ajar wat Dual YM tanpa pakai software. But stakat ni test hanya untuk Vista dan Windows 7 je. Yang len taktaw. So, try la. Keh3

Mula, pegi kat Start button --> run 

Kat situ run tu, type regedit

Akan kuar la Registry Editor. Cari HKEY_CURRENT_USER

Then, cari Sofware --> Yahoo --> Pager --> Test

Pastu, click kanan mouse kat panel tu, wat New--> DWORD

After that, rename dengan Plural

Selepas itu, click kanan mouse kat Plural tu, amik Modify

Kat kotak "Value Data", tukar value tu dari 0 kepada 1.

Da siap, tutup smua tu, then try la bukak ym anda! Enshalla berjaya. Keh3


Sekadar tu dlu. Babai!

~Wallahu a3lam~

4 ulasan:

timme berkata...

lepas tutup tu,nak buat ape?xde kesan ape2 pon~

timme berkata...

ok,dah dapat dah...syukran kitir~

أفيق فواز بن أحمد صالح berkata...

klu x silap aku software tu buat benda sama je.dia tolong editkn registry.sbb sesetengah org cuak nk edit registry.

tp klu dh pro mcm ko:),xyah guna software pun xpe.buat manual.

ainun sailah~ berkata...
Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.