09 Oktober 2009

Kesunyian hidupku berakhir dengan...

Assalamu3alaikum wbt...

Apa khabar smua? Harap2 sihatlah ye? huhu.. dah lama tak menulis blog.. Agaknye sbb bizi sangat [ceh.. perasan je bz =.=]

Oklah, tajuk hari ni agak sengal.. Kesunyian hidupku berakhir dengan..... ape yg korang bayangkan? ngeh3~

Begini, pada suatu hari di musim panas, sy duduk sorang2 dalam bilik.. tetiba rasa sunyi.. Al-maklumlah, masih bujang. Maka agak kebosananlah dduk sengsorang. Tetiba, teringin nak ada teman di Jordan ni.... dah lama sy hidup sengsorang... bile agaknya nak berteman? Akhirnya, setelah berfikir panjg, saya pegi mencapai laptop, trus menekan dipapan kekunci.. cari teman melalui internet beb?! maka bermulalah operasi mencari teman hidup di internet.. macam2 laman web yg saya bukak.. tapi tak berapa berkenan.. dari segi bentuk tubuhnya terutamanya.. sy ni cerewet taw?! Lama2, sy jumpe la... haaa! Masya-Allah! kagum2.. comel2 smua.. hehe....

Lantas, teruslah saya memulakan misi mencari alat keperluan untuk hidup bersamanya.. mestila.. nak jga insan baru, memerlukan persiapan yang rapi! smpai je balad, sy cari lah pape yg perlu mcm tmpat tido, peralatan hidup bersama dan sbgainya.. Alhamdulillah, ada.. maka kesmua item2 tersbut, saya sapu.. hehe.. cam kaya je nak sapu semua.. tapi itulah hakikat.. yg mana sy rasa perlu, sy sapu je~

Bile dah ada kesmua persediaan yg sepatutnya, sy tekad untuk berjumpe ngn penjaganya.. huhu.. berdebar2 gak mula2.. almaklumlah, syrian tu! kena practise arab dlu.. ngeh3~ btw, dia anak yatim=.= kemudian, sy pegi la ke tempatnya...tempat adalah rahsia.. terkejut gak! waahh. ramai btul adik beradik mereka! [biar ada 3 je adik bradik.. haiihh] bermacam2 bentuk badan ada.. comel2 smuanya.. mata mula la menjadi rambang.. biasala, byk choices kan?

Setelah berbincang panjg dengan penjaga meraka, sy bercadang nak amik ketiga2nya untuk menjadi teman hidup saya! mesti anda smua terkejut kan dengan tindakan sy? hehe.. biasala.. sy mampu~ lagipon, mereka smua yatim... takpe la kan? nak tolong~ hehe

Setelah selesai akad n bayar akadnya, sy bawak ketiga2 mereka balik rumah... mereka macam hepy sgt.. hehe.. jangan jeles ye? sampai je kat dalam bilik sy, mereka macam kagum dgn smua peralatan yg dah saya sediakan.. huhu.. alhamdulillah, mereka pon suka.. sy pon lagi suka.. tak sia2 la duit sy yg dibelanjakan demi mereka... maka, sy tidak sunyi lagi! terutama di malam hari~~ hehehe :D

TAMAT!!!









































































































Oh, ya.. tengah ralik bercerita, lupa nak perkenalkan mereka... ini gambar2 mereka:








































































Comelkan mereka? =P

p/s: mereka aktif di malam hari... siang tido=.=

4 ulasan:

[sakuradila] berkata...

haha..
comelnye...
mati2 aku ingat ko amik anak angkat syria..
serius!
bestla ada teman..
jaga baik2..
ada sorg senior tu bela gak tapi mati sbb dua gadoh..
sob2..

~N.M.A~ berkata...

haha.. anak angkat syria=.=

isk3...

haha... tu ak search kat tenet.. hamster jenis syrian, takleh ddk reramai sbnya.. suka gadoh.. kalo sama jantina ok la.. ak dlm proses nak bli lagi 2 cage.. gile dia gadoh=.= ganas2... btw, masa dia gadoh, slalunya kejut ak subuh=.= kol 4 pg mmg biasa dia gaduh.. haha

..aYaM gOrENg.. berkata...

haha..saspen je cite..bdw..sgt cumil!!!huhu

~N.M.A~ berkata...

huhu... baru blaja wat unsur saspen.. =P