02 Mac 2010

Makan-makan lagi



Assalamu3alaikum wbt...

Alhamdulillah, knyang~ lepas makan.. hehe.. makan koftah~ best je? heee.. tp post kali ni, nak tunjuk mknn yg biasanya dak melayu makan kat Mandi Yamani~ hoho.. ari tu, sy dgn 2 org lagi rakan, pegi makan kat situ... makan 3 org je.. tp byk~! hahaha... ttba bernafsu makan plak ari tu.. dan yg hebbatnye, licin~~~ at least tak mmbazir la kan? haha..

Ni ada bberapa gambar~~

Ni sblm kami "attack".. eheh

Ok.. meh sy terang satu2 makann dia.. Mula2, Roo6ib~ macam roti canai.. hehe.. sy penah cite da pasal mende ni.. sdap~~

ni 2 roo6ib yg digabung skli

Makan roo6ib, biasanya dgn la7meh dan syumsyugoh [telur scramble].. kira cam pencicah la.. rasa dia cam biasala.. takkan tak penah makan kot telur? hehe

la7meh

Syumsyuqoh

Namun begitu, kitorang order gak pencuci mulut [cuci la sgt=.=] hahah.. pemanis la.. best~ antaranya adalah mu6obba' dan ma3som... Kalo mu6obba' ni, dia mcm murtabak.. ada 2 jenis.. yg masin dan manis.. sy suka yg manis.. so kitorang order manis la.. dia mcm kulit murtabak.. dlm dia letak jubneh [keju.. tpi jenis laen sket] pastu dia letak susu, tepung sket, dan dibanjiri dgn madu~ wahhh.. best~~ hehe.. Pastu kalo ma3som, dia adalah pisang!! Pisang yg diblend dgn tepung dan roti.. pastu diletakkan jubneh special yg dibanjiri dgn madu juga... wawawawa~~ meleleh tak?

mu60bba' 7elu [manis]~

ma3som

Pastu minom plak ngan syai 3adnin.. pehh.. mmg kemas~~

Syai 3adnin~

Haa... amcam? Best tak? Tu sy kata, sy leh gemok kejap je dtg sini.. ni laki.. yg kuat maen sukan pape lagi.. blom kira student pompuan... ada yg cam belon kena pam je.. [no offense to akhowat2 ye? =P] hehe... tapi laki pon ada je yg cam kena pam.. antaranya sy sendiri la.. TT_TT [tu la.. ckp org je lebih.. hahaha.. kena kepala sndiri] Kemudian, leh tgk hasil kitorang lepas bantai smua2 ni tak sampai 30 min.. hanya 3 org je bantai smua ni!!

licin~~ tinggal serdak je=.=

Hmm.. Alhamdulillah.. Kenyang.. rezeki Allah~ So, sape2 yg berminat dtg ke Jordan, jgn lupa singgh tempat ni ye untuk menikmati makanan2 ini!! [actually, ni makann org Yaman] tapi tak kesah la.. ada kedai kat sini.. kan2?

Ok la.. da azan isyak~ See yaa~~

~Wallahu a3lam~

10 ulasan:

Layyinul Harir berkata...

salam....

makan juz 30 minit je...??? aiyo cptnye...owh lupe lak mkn dgn 2 owg agi kwn ye...hihi tp kami mkn dgn 4 owg pun..dlm 1 dulang,blum tntu habis..tp tgok juga pd mknn 2 sdp ke x kan..??hohO

mknn2 ni nmpk cam sdp je..tp yg ma'som 2 cam pelik ckit...huhu asenye,agi sdp mkn pisang cm2 je ek..?? hehe

klah..w'salam..=)

JaQ berkata...

ili:
wslm wbt..

hahaha.. normal je laki makan laju? oo.. sdap je.. dia rasa len sket.. kena try dlu, baru taw rasa cane~ haha..~

Layyinul Harir berkata...

salam..

kne try dulu ek..??? kalo nk p jordan 2 mmg jauhla kan...huhu kt m'sia xde jual ke...????hehe =p

Wanie Azeera berkata...

salam..

JaQ!! lajunye makan! :P

JaQ berkata...

wanie:

wslm wbt..

nak wat lagu mano, nafsu kudo maso tuh~ hahahaha~ =P

Evi LoLyta berkata...

salam. terliur mu6obba'. nak2

JaQ berkata...

kak eda:

wslm.. ooo.. terliur eh? dtg la.. meh jaq blanje~nak? ngeh3~

'tQah' berkata...

salam...

hmmm... patut lah bulat...hehe:)

Syariful Bahri berkata...

selalulah balik malaysia untuk kembali kurus... jom, sempat lagi secret recipe di cemara nanti.. hehe~~

JaQ berkata...

bahri:

jom2.. nnt ak balik, ak contact mg.. breh? =P