23 Mac 2010

Medic Jordan

Assalamu3alaikum wbt~

Alhamdulillah.. dapat peluang menulis lagi setelah lama tak tulis.. hehe.. tapi masa agak singkat, so straight to the point la..

Bagi pelajar2 junior yg hendak melanjutkan medic ke timur tengah terutama seperti jordan, sila pastikan diri anda dapat menerima keadaan yg mana lecturer mengajar anda dalam bahasa arab even bahasa pengantar subject tersebut spatutnya dalam english.. Kalo tak dpt terima fakta ini, better jgn apply jordan.. hehe.. bukan ape, takot menyesal nnt..


contoh dewan kuliah

Lagipon, tiap2 tahun, budak2 1st year akan complain pasal mende ni la.. tak cye, tanye senior2 anda yg dah mmg ada kat middle east.. Sbb ada yg kata nak mahirkan bahasa arab kan? Sbb tu pilih middle east kan? Ini lah masanya... So, hopefully, bila dah dpt jordan, jgn la complaint2 ye? Kat sini sy sertakan video clip untuk lecture anatomy saya. Untuk Cardiovascular System.. Sila dgr.. ad beberapa ketol je perkataan BI.. hehe:


video

Camana? Kalo rasa leh adapt keadaan camni, silakan dtg.. ahleen 3l urdun~

P/S: tak smua lecture camni.. tapi sllunya, stiap sem, mesti ada pnye dpt lecturer yg camni.. hehe.. so, just sbgai langkah awal ye? =)

~Wallahu a3lam~

4 ulasan:

aqzagazig berkata...
Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.
Wanie Azeera berkata...

silap gune akaun hehe.. mujur d zagazig gune bi. walaupun bi kanak2 hehe

JaQ berkata...

wanie:

ahaha.. dah tgk vdeo tu? rasa cane?

Wanie Azeera berkata...

rase hopeless.. (-_-")