06 Julai 2010

Awek merajuk...

بسم الله الرحمـٰن الرحيم

Assalamu3alaikum wbt~

Huhu.. Terkesima kejap.. Lagi2 bile awek majuk.. Korang leh paham2 sndiri la bile baca tajuk ni. Tapi awas~ jgn silap paham dah le... huhu..

Dalam minggu ni, sy dpat rasakan, yg awek sy mula menunjukkan tanda2 bahawa beliau merajuk.. Yela, salah saya jugak. Dating acuh tak acuh je ngn beliau 2-3menjak ni.. Bukan ape, badan letih.. Saya pon tak taw kenapa badan sy letih sgt pagi2 untuk 2-3hari ni.. huhu.. Biasanya, sy akan dating dgn beliau tiap2 pagi.. ntah kenapa la 2-3menjak ni mmg tak larat sgt nak dating dgn beliau.. Rasa ngantok, penat.. mcm2 la.. pastu mula la dating dgn beliau dgn cara yg agak cincai.. [tapi still date gak kan?!]

Then, kesannya, pagi ni.. beliau merajuk terus dgn sy.. mmg beliau mcam takmo date langsg dgn sy.. mmg langsg rasa takde mood nk date.. huuuu... akibatnye, terdate dlm tempoh 1minit je?! mmg tak patot.. then sy tido=.="

Pastu try la pujuk2 sket beliau dlm bas tadi.. ok la.. tp tak macam biasa.. nampak la beliau merajuk sgt.. huhuhu.. pape pon, mmg kena ngaku la.. salah diri sndiri~ LALAI!! T_T Siyesly... sedih btol...

Luahan hati buat awekku:

Sayang...
I sayang sangat kat U..
Sejak I jatuh cinta pada U, kita sering berdating.. tak penah lepas.. at least sehari mesti ada skli..
Dan masa cinta kita tgh hangat, sehari tu, berkali2 kita dating.. ingat x? Tapi 2-3 menjak ni I lalai sgt.. Maafkan I, syg~
Dan I penah tekad.. spnjg masa I kat Jordan, I nak cuba memiliki U 100%...
Sampai skarang lagi I cuba merealisasikan impian tu..
Dan pada tahun ini, I penah tekad, nak memiliki U dalam tempoh 2thn..
Tapi, I sdar... Kemampuan I terbatas.. Tak mampu nak membahagikan masa dgn smpurna..
Ya la.. I ni manusia biasa.. U pula menjadi rbutan ramai.. hanya org terpilih je dapat memiliki U..
I try masa tahun ni, nak cpat2 menguasai U.. tp, I dpt rasakan, bila I terburu2, kenikmatannya dan kekuatannya kurang sdikit..
Dan bila I tak mantain force tu, kesannya amat bahaya.. So, I rasa, I akan cuba kembali sbagaimana kita mula2 bercinta dlu...
Slow2.. tapi maitain dgn baik..
Bukan itu sahaja, bila I da dpt memiliki dalam 1/3 dari diri U, I da rasa berat...
Tak dpt bayangkan, macamana beratnya bila dah memiliki U scara 100%..
Tapi ini tak bermakna I give up untuk mendapatkan U.. Sesekali tidak!
I akan cuba sampai dapat.. InsyaAllah.. tahun ini, I dapat memiliki 1/2 dari U..
Tapi mesti la kita kena lebih kerap dating, kan syg?
I harap, U da tak merajuk lagi dgn I.. Maafkan I sbb leka 2-3menjak ni ye..?
I taknak hubungan kita berakhir macam ni je...
Smoga U tetap menjadi kekasih I dunia dan akhirat,syg~
Dan I mintak jauh sgt dari U jadi pendakwa I di akhirat nnt...
 
Yang Menyintaimu dan Berusaha Memilikimu,
JAQ

P/S: hanya org tertentu je paham sape awek sy ni.. papepon, bersangka baik la~ keh3

~Wallahu a3lam~

9 ulasan:

Nisahaz berkata...

haha... tahu2 xD
sian dia jaq.. dating slalu ngan dia, jgn lupa~

cahaya berkata...

iA..izzat boleh menguasai syg izzat tu.mantain hm? sama2 usha..semoga berjaya!! =)

ctafiqahaminah berkata...

btul3...sy sokong!lgpon sy taw niat awk nk kuasai syg awk tu 100% kuat..insyaAllah dapat..sjak bla awk cpat ngalah ni?huhuhu

JaQ berkata...

thx byk2 smua!!!

sy cuba ikut pesanan korang~!

=)

Wanie Azeera berkata...

hee~ siye molep. xpo2 pah ni nguley2 la macey sopmo buak huhu. berusaha!

Layyinul Harir berkata...

bley spesifikn ckit x mcm mne die majuk 2..??hohO

JaQ berkata...

ili:

susah nak ngulang.. ssh nak hafal.. baca sangkut2.. mcm2 la...

Layyinul Harir berkata...

owh gitu... mb time jaq nga mngulang..jaq pk2 something kot..wallahu'alam.. tp klo ili cm2lah.. mb msing2 ad sbb t'sndiri dpend kpd diri sndirila..wallahu'alam~..^^, xpe2..sikit2 lama2 jadi Jabal..okey..?=)

cik akma yazid berkata...

salam..
im one of ur follower..
jaga 'awek' tu leklok..;p
huhu..
btw, nice entry..;)