16 Februari 2010

Rubik Cube

Assalamu3alaikum wbt...

Alhamdulillah.. Dapt jugak wat tutorial nak siapkan rubik cube.. tapi yg sya ajar cuma basic.. dan concept nak paham.. step2, tgk la kat website nya.. ada byk style.. so rajin2 la search kat internet untuk step2 yg susah.. sy ajar, just logic.. tu je...


video
suara sumbang sket.. sbb sy berbisik.. malu takot mmber dgr.. haha


video
Ni plak sy settlekan tadi jugak.. tp tak leh wat cepat la

video
Ni masa sy 1st year.. record masa terbaik yg sy record.. yg tak record tu ada je.. maen dkat dewan selpas latihan kick boxing [leh dgr org men basket]..

Kalo tgk2 tak paham gak.. ada satu cara agi..

haha.. amcm? hehe..

Ni gambar koleksi rubik cube sy.. tak termasuk yg da hancur lagi tu.. hehe [ada 3 yg dah hancur sbb kerap sgt men]

Papepon, smua ni ilmu Allah.. tak salah nak men sambil release tension kan? lalala~ ok la.. see ya!

~Wallahu a3lam~

8 ulasan:

Layyinul Harir berkata...

Assalamu'alaikum...

Pelik kamu ni...hehe
t da kumpul 1 kotak..habak mai na...=p
tp owg ttp xpndai men rubik cube ni gak...huhu

JaQ berkata...

ili:
wslm wbt..

plik ke? haiih.. rasa cam normal je men bende ni.. hahaha.. satu kotak? takdenye kompul byk tuh~ ni pon cam takde masa sgt da nak men~ try la pk logik tu~ iA leh wat nnt~ =)

07raflessia berkata...

hmm .. xsuka main ni... sebab.. memeningkan.. hehe.. tapi kite suka main sudoku..heheeee

JaQ berkata...

Raflessia07:

hahaha.. maen je sudoku.. tp men rubik preferable lagi la~~ =)

kadet44 berkata...

slm,

gune step gitu....laju jgk record.1.37 seconds....heh. kite main paling laju ade dekat 3 minit..tapi main ni mmg sedap.

selalu main bwh meje time ngantuk2 masa cg mengajo.....penah skali terkantoi......hahah. bnde alah tu mmg penyelamat keadaan....

JaQ berkata...

kadet:

wslm wbt.. dah tu guna step ane se? triangle ke? step tu reti.. tapi tak preferable.. hahaha.. mmg men dlm kelas pon.. masa preparation ke jordan pon men mende ni dlm kelas.. haha.. skrg pon men ag.. tapi takleh men dlm lecture hall.. kantoi kaw2 nnt~

kadet44 berkata...

aik, kenape...kalu kantoi ngan kwn2.....?? pelik ke kalu main mnde nih?

JaQ berkata...

istilah kantoi KAW-KAW.. bukan kawan2.. mksdnya, kantoi gile2 la.. haha.. sbb dlm lecture hall, ada kerusi, ngan tmpat nak menulis.. mmg nampak la~